„Moralni prestiž zahvalne otadžbine mnogo mi je dragoceniji nego sve drugo na svetu“ - Mihajlo Pupin, iz pisma prof.Pavlu Miljaniću, 1. novembar 1934.

Pupinovi dani u Narodnom domu Mihajla Pupina

Svečana akademija koja je upriličena u Idvoru, 9. oktobra 2020.godine, a na rođendan velikog srpskog i svetskog naučnika, pronalazača i univerzitetskog profesora Mihajla Idvorskog Pupina, je dan na koji se podsećamo na ime ovog izuzetnog čoveka, tako što se izuzetnima mladim i onim iskusnijim dodeljuju plakete za postignute visoke rezultate iz prirodnih nauka, književnosti i umetnosti, ali i onima koji su svojim posvećenim radom i zalaganjem doprineli boljitku našeg društva.

Sa ponosom ističemo da je jedna od njih i Ružica Vasić, konzervator-restaurator, savetnik u Republičkom zavodu za zaštitu spomenika. Ona je zbog svog predanog i stručnog, konzervatorsko restauratorskog rada, na ikonostasu crkve Sv. Blagovesti u Idvoru kao i na konzervaciji portreta Mihajla Pupina postala je počasna građanka Idvora.

Pupinovi dani u Narodnom domu Mihajla Pupina

Istog dana je otvorena i izložba o Mihajlu Pupinu, takođe u Narodnom domu Mihajla Pupina koju možete posetiti.

Pupinovi dani u Narodnom domu Mihajla Pupina Pupinovi dani u Narodnom domu Mihajla Pupina Pupinovi dani u Narodnom domu Mihajla Pupina Pupinovi dani u Narodnom domu Mihajla Pupina Pupinovi dani u Narodnom domu Mihajla Pupina Pupinovi dani u Narodnom domu Mihajla Pupina Pupinovi dani u Narodnom domu Mihajla Pupina
VRH