„Морални престиж захвалне отаџбине много ми је драгоценији него све друго на свету“ - Михајло Пупин, из писма проф.Павлу Миљанићу, 1. новембар 1934.

Пупинови дани у Народном дому Михајла Пупина

Свечана академија која је уприличена у Идвору, 9. октобра 2020.године, а на рођендан великог српског и светског научника, проналазача и универзитетског професора Михајла Идворског Пупина, је дан на који се подсећамо на име овог изузетног човека, тако што се изузетнима младим и оним искуснијим додељују плакете за постигнуте високе резултате из природних наука, књижевности и уметности, али и онима који су својим посвећеним радом и залагањем допринели бољитку нашег друштва.

Са поносом истичемо да је једна од њих и Ружица Васић, конзерватор-рестауратор, саветник у Републичком заводу за заштиту споменика. Она је због свог преданог и стручног, конзерваторско рестаураторског рада, на иконостасу цркве Св. Благовести у Идвору као и на конзервацији портрета Михајла Пупина постала је почасна грађанка Идвора.

Пупинови дани у Народном дому Михајла Пупина

Истог дана је отворена и изложба о Михајлу Пупину, такође у Народном дому Михајла Пупина коју можете посетити.

Пупинови дани у Народном дому Михајла Пупина Пупинови дани у Народном дому Михајла Пупина Пупинови дани у Народном дому Михајла Пупина Пупинови дани у Народном дому Михајла Пупина Пупинови дани у Народном дому Михајла Пупина Пупинови дани у Народном дому Михајла Пупина Пупинови дани у Народном дому Михајла Пупина
ВРХ