СПОМЕНИЦИ СВЕТСКЕ КУЛТУРНЕ И ПРИРОДНЕ БАШТИНЕ НА ЛИСТИ UNESCO-А

Завод за заштиту и научно проучавање споменика културе Народне Републике Србије основан је 25. јуна 1947. године. Прво седиште Завода био је Конак кнегиње Љубице, а први директор Милорад Панић-Суреп. Назив установе промењен је 1960. год. Детаљније

Наша издања

Наша издања

Монографија "Светска културна баштина - Србија" је прва публикација која на једном месту, на научан, али и популаран начин, уз богату документарну грађу, представља споменике културе у Србији који су на Листи светске културне баштине UNESCO-a.

Књигу можете преузети ОВДЕ (ПДФ - 23.7 MB)

Средњовековна тврђава Голубац, епизода из серијала са РТС-а Тврђаве Дунава

У оквиру Пројекта ревитализације Голубачке тврђаве, који је изведен у периоду 2014-2018. године, Републички завод за заштиту поменика културе је обавио археолошка и архитектонска истраживања, конзерваторски надзор и пројектовање недостајућег дела палате. Осим ревитализације тврђаве, то је омогућило измештање магистралног пута, изградњу визиторског центра са археолошким парком у подграђу и пристана за туристичке бродове.

Списак градова и општина са бројевима телефона -  Call центри - ПДФ - 520 KB

Списак градова и општина са бројевима телефона

У градовима и општинама у Србији отворени су кол центри за пружање помоћи грађанима у условима нових, ригорознијих мера које се односе на забрану кретања за грађане старије од 65 година. Списак градова и општина са бројевима телефона можете ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ (ПДФ - 520 KB).

Списак сa адресама и телефонима COVID амбуланти у Домовима здравља на подручју града Београда - ПДФ - 436 KB

Списак сa адресама и телефонима COVID амбуланти у Домовима здравља на подручју града Београда

Списак сa адресама и телефонима COVID амбуланти у Домовима здравља на подручју града Београда ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ (ПДФ - 436 KB).

ВРХ