SPOMENICI SVETSKE KULTURNE I PRIRODNE BAŠTINE NA LISTI UNESCO-A

Zavod za zaštitu i naučno proučavanje spomenika kulture Narodne Republike Srbije osnovan je 25. juna 1947. godine. Prvo sedište Zavoda bio je Konak kneginje Ljubice, a prvi direktor Milorad Panić-Surep. Naziv ustanove promenjen je 1960. god. Detaljnije

Naša izdanja

Naša izdanja

Monografija "Svetska kulturna baština - Srbija" je prva publikacija koja na jednom mestu, na naučan, ali i popularan način, uz bogatu dokumentarnu građu, predstavlja spomenike kulture u Srbiji koji su na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a.

Knjigu možete preuzeti OVDE (PDF - 23.7 MB)

Srednjovekovna tvrđava Golubac, epizoda iz serijala sa RTS-a Tvrđave Dunava

U okviru Projekta revitalizacije Golubačke tvrđave, koji je izveden u periodu 2014-2018. godine, Republički zavod za zaštitu pomenika kulture je obavio arheološka i arhitektonska istraživanja, konzervatorski nadzor i projektovanje nedostajućeg dela palate. Osim revitalizacije tvrđave, to je omogućilo izmeštanje magistralnog puta, izgradnju vizitorskog centra sa arheološkim parkom u podgrađu i pristana za turističke brodove.

Spisak gradova i opština sa brojevima telefona -  Call centri - PDF - 520 KB

Spisak gradova i opština sa brojevima telefona

U gradovima i opštinama u Srbiji otvoreni su kol centri za pružanje pomoći građanima u uslovima novih, rigoroznijih mera koje se odnose na zabranu kretanja za građane starije od 65 godina. Spisak gradova i opština sa brojevima telefona možete PREUZETI OVDE (PDF - 520 KB).

Spisak sa adresama i telefonima COVID ambulanti u Domovima zdravlja na području grada Beograda - PDF - 436 KB

Spisak sa adresama i telefonima COVID ambulanti u Domovima zdravlja na području grada Beograda

Spisak sa adresama i telefonima COVID ambulanti u Domovima zdravlja na području grada Beograda PREUZETI OVDE (PDF - 436 KB).

VRH