Republički zavod za zaštitu spomenika kulture – Beograd je, u okviru realizacije programa Ljubljanski proces II, 2. i 3. juna 2014. godine, u Sirogojnu, organizovao Instruktivnu radionicu za izradu biznis planova u oblasti kulturnog nasleđa.

Na radionici su prisutni slušali o: revidiranoj metodologiji izrade biznis plana u okviru Ljubljanskog procesa II, razvoju studija izvodljivosti u biznis plan i prikupljanju, korišćenju i intepretaciji neophodnih podataka za izradu biznis plana. Pričalo se o konceptu turističke valorizacije spomenika kulture i lokaliteta za potrebe biznis planiranja, ali i svim drugim aspektima izrade biznis plana povezanih sa turizmom. Predstavljen je program Kulturno nasleđe kao filmska lokacija i prezentovano na koji način se spomenici kulture i lokaliteti mogu uključivati u bazu filmskih lokacija.

Na radionici su predstavljene studije slučaja i rezultati izrade biznis plana u okviru mentoring programa Saveta Evrope za Suvaču u Kikindi, Dom Jevrema Grujića u Beogradu i Rimske terme u Čačku.

Predavači su bili: Hristina Mikić, ekonomista, regionalni ekspert Savet Evrope/EU/TFCS; Danijela Vićentijević, ekonomista, Ministarstvo trgovine i turizma i Manja Pribićević, Film Friendly program koordinator Srpske filmske asocijacije.

Skupu je prisustvovalo 22 osobe.

Održana je Instruktivna radionica za izradu biznis planova u oblasti kulturnog nasleđa, u okviru projekta Ljubljanski proces II, 2. i 3. juna 2014. godine u Sirogojnu Održana je Instruktivna radionica za izradu biznis planova u oblasti kulturnog nasleđa, u okviru projekta Ljubljanski proces II, 2. i 3. juna 2014. godine u Sirogojnu Održana je Instruktivna radionica za izradu biznis planova u oblasti kulturnog nasleđa, u okviru projekta Ljubljanski proces II, 2. i 3. juna 2014. godine u Sirogojnu
VRH