Републички завод за заштиту споменика културе – Београд је, у оквиру реализације програма Љубљански процес II, 2. и 3. јуна 2014. године, у Сирогојну, организoвао Инструктивну радионицу за израду бизнис планова у области културног наслеђа.

На радионици су присутни слушали о: ревидираној методологији израде бизнис плана у оквиру Љубљанског процеса II, развоју студија изводљивости у бизнис план и прикупљању, коришћењу и интепретацији неопходних података за израду бизнис плана. Причало се о концепту туристичке валоризације споменика културе и локалитета за потребе бизнис планирања, али и свим другим аспектима израде бизнис плана повезаних са туризмом. Представљен је програм Културно наслеђе као филмска локација и презентовано на који начин се споменици културе и локалитети могу укључивaти у базу филмских локација.

На радионици су представљене студије случаја и резултати израде бизнис плана у оквиру менторинг програма Савета Европе за Сувачу у Кикинди, Дом Јеврема Грујића у Београду и Римске терме у Чачку.

Предавачи су били: Христина Микић, економиста, регионални експерт Савет Европе/ЕУ/ТФЦС; Данијела Вићентијевић, економиста, Министарство трговине и туризма и Мања Прибићевић, Film Friendly програм координатор Српске филмске асоцијације.

Скупу је присуствовало 22 особе.

Одржана је Инструктивна радионица за израду бизнис планова у области културног наслеђа, у оквиру пројекта Љубљански процес II, 2. и 3. јуна 2014. године у Сирогојну Одржана је Инструктивна радионица за израду бизнис планова у области културног наслеђа, у оквиру пројекта Љубљански процес II, 2. и 3. јуна 2014. године у Сирогојну Одржана је Инструктивна радионица за израду бизнис планова у области културног наслеђа, у оквиру пројекта Љубљански процес II, 2. и 3. јуна 2014. године у Сирогојну
ВРХ