JAVNI UVID: PLAN UPRAVLjANjA ARHEOLOŠKIM NALAZIŠTIMA MRAMORJE U PERUĆCU, MRAMORJE U RASTIŠTU I GRČKO GROBLjE U SELU HRTA

Plan upravljanja arheološkim nalazištima Mramorje u Perućcu, Mramorje u Rastištu i Grčko groblje u selu Hrta biće izložen na javni uvid na zvaničnoj internet adresi Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture – Beograd u digitalnom obliku.

Dokument je izrađen povodom nominacije srednjovekovnih kamenih nadgrobnih obeležja – stećaka u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji za Listu svetske baštine i sastavni je deo nominaciong dosijea. Plan upravljanja odnosi se na arheološka nalazišta sa srednjovekovnim nadgrobnim obležjima – stećcima u Republici Srbiji: Mramorje u Perućcu i Mramorje u Rastištu u opštini Bajina Bašta i Grčko groblje u selu Hrta u opštini Prijepolje.

Javna prezentacija Plana upravljanja arheološkim nalazištima Mramorje u Perućcu, Mramorje u Rastištu i Grčko groblje u selu Hrta biće održana u Bajinoj Bašti i Prijepolju u novembru 2013. godine u terminu koji će biti naknadno utvrđen.

Objavljeno 14. novembra 2013. godine.

REPUBLIKA SRBIJA STEĆCI PLAN UPRAVLjANjA (PDF - 5,11 MB)
VRH