Пројекaт Дворци Србије - заштита културног наслеђа

Након састанка одржаног у Министарству културе, у Републичком заводу одржан је радни састанак чланова Радне групе за реализацију пројекта “Дворци Србије - заштита културног наслеђа” Министарства културе са француским експертима Лораном Албертијем и Бернаром Ле Магуаруом из Националног института за заштиту културног наслеђа Републике Француске, који су у посети Србији у циљу успостављања даље сарадње међу установама и предлагања даљих корака у оквиру наведеног пројекта.

Пројекaт Дворци Србије - заштита културног наслеђа

Велико искуство фанцуских експерата у области заштите архитектонског наслеђа биће од драгоцене помоћи у конципирању плана заштите и презентације дворских објеката и резиденцијалних палата у Србији. Током наредна три дана, колико ће током ове прве посете боравити у Србији, француски експерти упознаће се са постојећом документацијом, историјским приликама и мерама заштите.

Ово је изузетна прилика за обе стране да се кроз разменy искуства у заштити културног наслеђа, учврсти међусобна сарадња која ће допринети унапређењу свеукупних билатералних односа две државе.

Пројекaт Дворци Србије - заштита културног наслеђа
ВРХ