Манастир Манасија – шест деценија истраживања и заштите

Велико нам је задовољство да вас позовемо да присуствујете свечаности поводом отварања изложбе Манастир Манасија - шест деценија истраживања и заштите, која ће се одржати у четвртак 15. маја 2014. године, у Завичајном музеју у Јагодини, са почетком у 18 часова.

Изложба је плод дугогодишње успешне сарадње Републичког завода за заштиту споменика културе и Завичајног музеја, а организована је под поткровитељством Министарства културе и информисања, које је свесрдно подржавало реализацију континуитета заштитно-истраживачких радова.

Радом стручњака Републичког завода за заштиту споменика културе, препознати су историјско-уметнички квалитети Манасије, што је резултирало уписом још једног нашег манастира на Унескову Тентативну листу природних и култирних добара.

Посетиоци ће моћи да виде изложбу посвећену археолошким истраживањима и конзерваторским радовима на новооткривеним објектима и фортификацији манастира Манасија. На изложби ће бити приказани предмети од XV до XIX века, који су откривени током шест деценија истраживачких радова у Манасији.

Манастир Манасија – шест деценија истраживања и заштите

Изложбу ће свечано отворити Мирјана Андрић, в.д. директора Републичког завода за заштиту споменика културе – Београд и биће отворена за посетиоце до 01.09.2014. године.

ВРХ